Rotary Club Meise-Bouchout heet iedere bezoeker op deze website van harte welkom. Maak kennis met onze club, onze activiteiten en verwezenlijkingen.
Bent u geïnteresseerd of vindt u zich terug in onze projecten, neem contact op met ons. Samen wensen wij te werken aan een betere wereld.Rotary Club Meise-Bouchout

24-10-2017

Champagneaktie

Het is weer zover! Ondanks de woelige tijden die we meemaken blijven we optimist en we laten ons niet klein krijgen door al die terreur.
En wat is er beter om de komende feestdagen te vieren dan een lekker glas champagne.
En wat is er aangenamer dan de minderbedeelden onder ons te steunen en dat door het nuttigen van dit sprankelend goedje.
Zoals reeds vele jaren biedt uw Rotaryclub nu ook de mogelijkheid om één van de beste champagnes die er bestaan aan te kopen zowel voor uzelf als familie en vrienden.

We hebben de volgende champagnes geselecteerd, allemaal van ons vertrouwd huis Doyard-Mahé in de Côte des Blancs in Vertus :

Empreinte Blanc de Blancs 1er Cru ( nieuwe benaming voor de Carte d’Or ) tegen 25 €.
Dit is een aperitiefchampagne die frisheid,finesse en evenwicht met alkaar verbindt.Aroma’s van citrusvruchten en witte bloemen. De smaak is zacht en fris met een aangename lichtzure afdronk.

Cuvée Désir Extra Brut 1er Cru Blanc de Blancs tegen 30 €
Cuvée EB Désir is een uitzonderlijke en karaktervolle wijn. Zijn levendige en fijne structuur ,zijn aroma’s van geroosterde hazelnoten en een sterke mineraliteit zullen u begeleiden tijdens uw hapjes of bij zeevruchten.

Millésime Extra Brut 2011 1er Cru Blanc de Blancs tegen 45 €
Lichtgouden tint,helder,smaak van wijnperzik en verse peer.In de mond smaakt deze champagne romig en gesmolten ; de afdronk is licht gejodeerd. Hij zal de liefhebbers van minerale accenten charmeren.

Millésime Brut 2012 1er Cru aan 45 €
Strogele tot gouden tint,mooie glinstering,fijne geur met tonen van brioche. Past uitstekend bij gebakken St. Jacobsnootjes of een “gravlax” zalmfilet.

Rosé Brut 1er cru tegen 30 €
Dieproze tint,met een geur van rood kleinfruit. Fris in de mond, vol. Ideaal om te drinken als aperitief of bij een fruitdessert.

Halve flesjes Cassandre 1er Cru Blanc de Blancs tegen 15 €
Een aperitiefchampagne met een delicaat parfum van witte bloemen en citrusfruit. Met de frisheid en fijnheid van chardonnay.

Uiterste datum : woensdag 29 november dit om tijdig te leveren voor de feesten

Bestellingen kunnen vanaf nu reeds doorgegeven worden aan Etienne Timmermans: etiennetimmermans@hotmail.com

12-09-2017

Wijnproeverij Dappersveld op uitnodiging van onze vrienden van RC Gaasbeek op 30/08/2017

wijn1.JPG
wijn2.JPG
wijn3.JPG

12-09-2017

Gintasting bij onze vrienden in Halle

gin2.JPG
gin4.JPG
gin5.JPG

12-09-2017

De zomerzonevergadering van onze club op het vliegveld van Grimbergen 23/08/2017

vliegveld1.JPG
vliegveld2.JPG
vliegveld3.JPG

Barbecue met onze zoneclubs 03/08/2017

oppem1.JPG
oppem3.JPG
oppem2.JPG

RC MEISE-BOUCHOUT: POLIO UITROEIEN MET BLOEMEN

Voor de tweede keer dit jaar, organiseert Rotary-Club Meise-Bouchout een origineel initiatief in het kader van haar sociale doelstellingen.
De strijd tegen polio is één van de top-prioriteiten van Rotary International.
De eindmeet is in zicht, wereldwijd wordt polio uitgeroeid, en dit is in grote mate mogelijk gemaakt door de talrijke acties van Rotary International.
Na het groot succes van de eerste actie dit jaar, organiseert Rotary Club Meise Bouchout opnieuw een fleurig bloem-initiatief om dit ‘Polio-plan’ te steunen.
Vanaf 1 oktober kan iedereen een 40-tal voorjaarsbloeiende bloembollen aankopen.
In ieder pakje zitten bloembollen voor tulpen, hyacinten, krokussen, sneeuwklokjes, en ook een paar ‘verrassingen’, minder bekende bloembollen.
Een fleurige tuin of een kleurrijk terras? En meteen ook het goede doel steunen?
Het kan: stuur gerust een mailtje naar info@rotarymeise-bouchout.be en uw vragen worden beantwoord.
Samen Polio uitroeien en kijken naar bloemenpracht? Go!

polio1.jpg

Bestuurswissel bij onze noorderburen De Bilt-Bilthoven

de bilt 1.jpg

23-08-2017