Rotary Club Meise-Bouchout heet iedere bezoeker op deze website van harte welkom. Maak kennis met onze club, onze activiteiten en verwezenlijkingen.
Bent u geïnteresseerd of vindt u zich terug in onze projecten, neem contact op met ons. Samen wensen wij te werken aan een betere wereld.Rotary Club Meise-Bouchout

Laatste Nieuws

01-03-2017

Kerstpakketten voor minderbedeelden

Zoals ieder jaar organiseert Rotary Club Meise-Bouchout diverse sociale acties.
Op 17 december aanstaande staat de jaarlijkse Kerstpakketten-actie gepland. De club verdeelt ook dit jaar meer dan 110 waardevolle pakketten, zodat we aan minderbedeelden en noodlijdende families uit de regio Meise-Grimbergen-Wolvertem en omstreken een feestelijk steuntje in de rug kunnen geven

De lijst van de begunstigden voor deze pakketten komt tot stand in samenwerking met OCMW’s van Meise, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Merchtem.
Een groot aantal sponsors schenkt diverse goederen, en de clubleden steken de handen uit de mouwen om samen op zaterdag 17 december de pakketten te vullen. Dit gebeurt in de gebouwen van het maatwerkbedrijf BWB in Londerzeel.

In de loop van de namiddag worden die pakketten dan door de clubleden bij de verschillende OCMW’s gebracht, die dan verder instaan voor de verdeling.

Dit initiatief loop nu al enkele jaren en wordt in de regio ten zeerste op prijs gesteld.

De leden van Rotary Club Meise-Bouchout steken de handen uit de mouwen voor het samenstellen en verdelen van de Kerstpakketten.

kerstpakketten01.jpg

kerstpakketten02.jpg

kerstpakketten03.jpg

16-11-2016

Rode Neuzen Benefiet


Presentatie1.jpg

16-11-2016

Ook de pers was heel goed vertegenwoordigd


pers brunch.jpg

16-11-2016

Geslaagde mEET&ART brunch

Op zondag 23 oktober organiseerde Rotary Club Meise Bouchout in Den Boomgaard in Wolvertem haar tweede mEET&ART brunch ten voordele van ‘Jeugd in Beweging’ en de organisatie van de ‘Rotary TSO Trofee’.
Een succesrijke formule die zeer positief aansloeg bij de ongeveer tweehonderd deelnemende clubleden en sympathisanten. Naast het uitgebreide koud, warm en dessertenbuffet konden de bezoekers ook genieten van een kunsttentoonstelling met meer dan 35 originele grafische werken van hedendaagse kunstenaars zoals Borremans, Raveel, Appel, Corneille, Bart Deglin, Rebecca Dufoort en vele anderen. Die werken konden ter plaatse worden aangekocht, en tien tentoongestelde werken gingen dan ook met een nieuwe eigenaar naar huis, voor een totale waarde van € 14.400,-, waarvan € 2.160,- of 15% door de galeriehouder werd geschonken aan de Rotary Club.
Samen met de opbrengst van de brunch kon de club tevreden terugblikken op een nettoresultaat van meer dan € 8.000,-.
Dit bedrag gaat integraal naar twee van onze ‘goede doelen’, met name ‘Jeugd in Beweging’, waarbij positieve steun wordt verleend aan jonge talenten, jeugdwerkingen en/of jeugdbewegingen die door hun inzet een positieve invloed hebben op onze maatschappij.
Ook is er een bedrag voorzien voor de RotaryClub Meise-Bouchout’s vijfde TSO Trofee, waarbij meer bepaald Technische Secundaire Scholen in onze regio worden ondersteund en opleidingen gepromoot. Jongeren die gepassioneerd zijn door techniek verdienen aandacht, en het is de bedoeling op die manier bruggen te bouwen tussen Technisch Onderwijs en het bedrijfsleven.

brunch.jpg

26-06-2016

Bestuurswissel op 24/06

De bestuurswissel tussen vriendin Marianda en vriend Willy mocht rekenen op de steun van de weergoden. Waarschijnlijk heeft het voor de eerste keer in de hele maand juni niet geregend. Van geluk gesproken.

BW20161.JPG

We mochten enkele gasten begroeten uit onze zusterclubs RC De Bilt Bilthoven en RC Suresnes Mont Valérien evenals nog een oude bekende.

BW20162.JPG

De bestuurswissel-ceremonie had heel wat voeten in de aarde met speeches, her-speeches, nog wat speeches en ook nog de uitreiking van twee PHF-eretekens, eentje voor vriend Michel, wegens zijn tomeloze inzet voor de club en verder de klassieker voor de uittredende voorzitter.

BW20163.JPG

Hierboven de nieuwe fiere voorzitter Willy:

  • met (een deel van zijn) bestuursploeg
  • als fiere papa met zijn twee dochters en zijn schoonzoon
  • met zijn opvolger, inkomend voorzitter Johan

En verder mogen we ook niet vergeten dat de hamer van protocol werd doorgegeven van vriend René aan vriend Marc.
En tenslotte had vriendin Lydia, als AG en als afgevaardigde van Gouverneur Nathalie Huyghebaert nog een inspirerende boodschap voor het nieuwe bestuur.

19-06-2016

Intercity meeting te Straatsburg 10 - 12/06

Niet minder dan 150 rotariërs en partners tekenden present op de Intercity meeting te Straatsburg, georganiseerd door onze Nederlandse vrienden van RC De Bilt Bilthoven.

Nadat we op vrijdagavond werden getrakteerd op enige lokale specialiteiten ^_^ volgde op zaterdag het serieuze werk met een bezoek aan de Raad van Europa.
De Raad van Europa is geen orgaan van de EEG. Het is ontstaan uit een idee van Winston Churchill na de 2de WO in 1949 om de mensenrechten en democratie in Europa (van U.K. tot de Oeral) te bevorderen.

Strasb1.JPG

In de grote vergaderzaal werden we vergast op 3 uiteenzettingen. Eentje door Jan Kleyssen over het ontstaan , de uitbreiding en de onderwerpen waar de Raad zich mee bezighoudt, zoals mensenrechten, vrije meningsuiting, persvrijheid, minderheden, bescherming van de privacy, beheer van het internet, cybercriminaliteit, strafrechtelijke wetten, corruptie en witwassen, drugstraffic en drugsverslaving, enz.
Een tweede uiteenzetting door Patrick Penninckx, Belg en Afdelingshoofd Cybercriminaliteit en tenslotte Christopher Spechbacher hoofd van het GRECO (Group States against Corruption).

Strasb2.JPG

In de namiddag had men de keuze tussen: niksen, een boottocht of een geleide wandeling doorheen het oude centrum van Straatsburg, inclusief een bezoek aan de kathedraal.
De Onze Lieve Vrouwe - kathedraal van Straatsburg dateert van 1276, is in Gotische stijl en in roze zandsteen. Ze is vooral bekend om de astronomische klok uit de 16de eeuw die werd stilgelegd en deels vernietigd tijdens de Franse revolutie maar hersteld en operationeel gemaakt in 1838-43 door Jean-Baptiste Schwilgé, die als klein kind zich had gezworen dat ding terug aan de praat te krijgen.
En we hebben het zien werken.

Strasb3.JPG

Om af te sluiten was er het galadiner met dansavond voorzien. En er was heel wat mooi volk aanwezig.

Alleen werd er niet gedanst want er was geen plaats in de kelder waarin we werden ondergebracht! En dus hadden we ruim de gelegenheid om de jarige van de dag uitbundig toe te juichen. Rara, wie was dat?

Zondagvoormiddag was er nog de bestuursvergadering, waarvoor Willy, Lucia en Marianda vroeg uit de veren moesten. Daarover later méér.
Dank aan onze vrienden van RC De Bilt Bilthoven voor de organisatie en aan onze leden voor hun aanwezigheid. Jammer dat Michel op het laatste ogenblik heeft moeten afzeggen.

Afspraak volgend jaar bij RC Macclesfield Castle.

19-06-2016

'Le weekend du Président Patrick Prioux' in Sancerre

Het was ongeveer een jaar geleden bij onze machtsoverdracht 2015-2016 dat Patrick Prioux van RC Suresnes Mont Valérien ons een bezoek bracht en tegelijkertijd de wens uitte om de vriendschapsbanden tussen ons beider clubs opnieuw te versterken.
Dat viel niet in dovemansoren en toen Patrick ons liet weten dat zijn 'weekend du Président' doorging in Sancerre, waren een aantal vrienden er als de kippen bij om onze club ginds te vertegenwoordigen.
Het was wederom een hartelijk weerzien en we werden het hele weekend van 4 tot 6/6 in de watten gelegd.
Dat het weer niet echt meeviel, hebben we niet aan ons hart laten komen.

Sanc1.JPG

Bezoek aan Chavignol (jawel, die van de crottins!) met uiteraard een uitgebreide wijnproeverij en een gezellige maaltijd achteraf.

Sanc2.JPG

Bezoek aan het oude Sancerre en het galadiner, met een verschillend dessert voor mannen en vrouwen. (Rare kerels, die Fransen)

Sanc3.JPG

Bourges met zijn reusachtige kathedraal (te groot voor 1 foto) en zijn vele pittoreske plaatsen, en ook de onvermijdelijke Jacques Coeur.

Een zeer leuk weekend voor iedereen. Hartelijk dank aan Patrick Prioux en aan onze zusterclub van Suresnes Mont Valérien.

03-06-2016

Partnersnight op 01/06 met Raf Van Hellemont

Op de partnersnight van juni 2016 mochten we als gastspreker ons alle ere-ambassadeur Raf van Hellemont verwelkomen.


Protocol René gaf een overzicht van de activiteiten van de hele drukke maand mei. Er waren zoveel dingen te vermelden dat hij ook nog vergat de zeer succesrijke TSO-trofee te vermelden. Het weze hem vergeven.

RVH1.JPG

Voorzitter Marianda gaf een overzicht van de verschillende activiteiten in juni met heel veel bestuurswissels en activiteiten in binnen- en buitenland. Familiedag-organisator Cyril probeerde ons te overtuigen dat zijn devote leven de reden was van het goede weer tijdens de fiets- en wandeldag.

RVH2.JPG

Vriend Raf tijdens zijn uiteenzetting.
Hij vertelde ons over het bijzondere afwisselende land Australië met zijn oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals, aangevuld met wat oorspronkelijk bijna letterlijk een zootje ongeregeld was uit Engeland en Ierland. Aanvankelijk misschien een 'schurkenstaat' maar ondertussen uitgegroeid tot een lokale grootmacht die zijn aandacht verplaatst heeft van Europa naar Azië.

RVH3.JPG

En een bijzondere vermelding aan de 3 atleten, Gerlinde, Ann en Kurt (met tassen- en waterdrager Didier) voor hun deelname aan de 20km van Brussel.
Zij gingen gewillig op de foto met een aantal 'celebrity-watchers'

30-05-2016

20 km van Brussel

Ook RC Meise-Bouchout was van de partij!

Bxl1.JPG

30-05-2016

TSO-trofee op woensdag 25 juni

TSO-voorzitter Willy en zijn team hadden het weer piekfijn in orde gebracht voor wat ondertussen reeds de 4'de editie van de TSO-trofee is. Opnieuw 9 scholen hadden zich ingeschreven voor wat stilaan een prestigieuze wedstrijd mag genoemd worden.

TSO20161.JPG

Alle deelnemers samen op de foto.

TSO20162.JPG

Fiere clubvoorzitster Marianda met de respectievelijke winnaars voor de 'harde' en de 'zachte' sector.

Ook Ring-TV was van de partij en bracht een reportage van de TSO-trofee in hun Kris-Kras-editie. Bekijk dit via onderstaande link.

http://ringtv.be/video/tso-trofee-van-rotary-meise-boechout